2022-09-12
机缘巧合下再次黎到依间老牌扒房,今次成个用餐体验比上次更好,可能多啲人试到更多食物啦!热辣辣嘅蒜蓉包超香又超脆,蒜蓉酱今次调较得更好,冇咁油腻! 牛肉他他偏向经典口味,味道可以,但我嫌佢太酸,酸青瓜放得较多。海鲜拼盘都唔错,份量算丰富。今次我自己最buy嘅一定系法式洋葱汤。洋葱煲到软烂,味道劲出,而芝士面包又索哂洋葱精华,非常值得叫!龙虾汤反而就普普通通,龙虾肉系几弹牙嘅。Rib eye chop 38oz火候控制得好好,炭味够足之余,切完都唔会有血水。M5澳洲和牛肉油脂分布均匀,油花比较重同有咬口,肉质都嫩口,肉味亦较浓。另一块Striploin都几好食,肉质鲜嫩度会更高。Sides的话,除咗薯条必点之外,roasted brussel sprouts同样值得叫!本身我都好怕小椰菜球本身嘅草青味,但依度系连烟肉同莓干一齐炒,味道带点酸酸甜甜,炒得劲惹味!