2023-11-19 49 浏览
面馆皇Noodleholic 喺铜锣湾已经喺呢度屹立多年啦 佢地喺1994年开业 系香港第一间引进刀削面嘅餐厅🍜
Lunch time嘅时候座无虚席😈真系非常受欢迎嘅一间餐厅🐷除此之外 依家天气开始越嚟越冻 所以小编都想揾一啲热辣辣嘅嘢可以食下 呢间餐厅有佢哋药膳灌汤面🍜 系用一个大大个嘅砂锅装住啲面😜 好啱呢啲天气食🧤 .🐷药膳灌汤面-花雕醉鸡 嚟到呢度 一定要试下佢嘅药膳灌汤面-花雕醉鸡🐓 汤底好浓郁 鸡肉腍滑 仲有大大只鸡髀🍗 呢一部就拣咗米粉 啲米粉系佢哋自家制嘅 份量非常之多 而且口感都唔错 加上鸡嘅花雕酒都几入味 令味道更加香浓🐷.🐷药膳灌汤面-香滑落汤鸡 除咗花雕醉鸡之外 🐓 仲有一款药膳灌汤面-香滑落汤鸡 食之前其实唔系好知系食咩 不过见到个名咁搞笑就试吓
汤底一样浓得嚟又清爽 鸡肉嫩滑 呢锅我拣咗刀削面 🫶🏻 面条几弹牙 都几有口感食完之后 真系觉得好舒服 可能因为天气好冻 小编食啲热辣辣嘅嘢 会有种疗愈嘅感觉.🐷金黄豆沙锅饼 食完面之后 不妨试下佢嘅金黄豆沙锅饼!! 锅饼薄脆 豆沙馅又香甜 真系唔错.🐷冻豆浆 最后 小编觉得真系一定要推介冻豆浆 冻豆浆完全系超乎想

🐷药膳灌汤面-花雕醉鸡
🐷药膳灌汤面-香滑落汤鸡
🐷金黄豆沙锅饼
🐷冻豆浆
最后 小编觉得真系一定要推介冻豆浆 冻豆浆完全系超乎想像 佢嘅口感非常绵密 饮落去感觉几特别
面馆皇Noodleholic
📍铜锣湾登龙街32号地舖