2021-12-24
同屋企人食饭多数都会食中菜,老豆突然话想食避风塘炒辣蟹,就揾到喜记🏃🏻♀️简咗$1188既4人餐仲有埋羊腩煲,岩哂啲甘冻既天气。☑️陈醋木耳拼胡麻酱青瓜前菜有齐木耳同青瓜🤣木耳用陈醋黎捞所以酸酸地又好香醋味,青瓜就好清脆fresh。☑️避风塘炒辣蟹点可以唔试下佢地既招牌,蒜蓉炸到劲香甘黎炒啲蟹,好难唔好食㖞😋蟹肉好新鲜同嫩滑,爽哂啲味,一碟都唔系好够食🤣☑️港式煎蚝饼蚝饼大大件,入面好多大大只肥美既蚝仔🦪出面炸到好香脆。☑️古法羊腩煲天气甘冻,真系想系甘食羊腩煲。哩到既羊肉炆到好腍,羊肉好入味,所以冇哂羊肉既膻味,入面都有腐竹同马蹄。☑️西兰花炒带子我最钟意食酒楼炒既西兰花炒带子,冇太多酱料清清地既味道,但同时又好香镬气,再有齐两样我钟意食既野❤️☑️腊味粒炒饭冬天除咗系食羊腩煲,仲有就系腊味啦!入面有腊肠同腊肉,加埋蛋花一齐炒,又系好有镬气好香呀!
☑️陈醋木耳拼胡麻酱青瓜
☑️避风塘炒辣蟹
☑️港式煎蚝饼
蚝饼大大件,入面好多大大只肥美既蚝仔🦪出面炸到好香脆。
☑️古法羊腩煲
☑️西兰花炒带子