餐厅: 翡翠拉麵小籠包
资讯:

2017-09-25 333 浏览
心血来潮想食"冰火餐", 咩叫"冰火餐"?!  咪就系呢2个组合啰!醉猪手 - 爽口弹牙既猪皮, 肉质唔嚡, 而用既花雕酒亦相当入到猪手中, 食之前习惯先呷一口酒, 酒味香浓, 冻猪手食落又冻又爽, 一碟猪手份量都唔少, 仲要有皮有肉, 好对眼!酸辣汤面 - 一大碗份量够晒多, 足够二人分享, 一人食晒会非常饱!  酸辣汤底比较杰身, 质感似散叫一客酸辣汤, 味道偏酸且辣, 食完全身都热晒, 鼻水都流出来, 愈食愈过瘾!  汤料包括木耳丝, 猪红丝, 豆腐丝, 荀丝等, 口感层次丰富左!  面条软硬度颇合心意, 配上香䓤粒更加香!呢个由我自创既冰火组合简直无得输, 食得我相当满足!

醉猪手

酸辣汤面

呢个由我自创既冰火组合简直无得输, 食得我相当满足!
醉猪手