2024-07-22 360 浏览
今日同同事去中环公司附近嘅刘兴记生煎包食Lunch, 之前经过都成日见到人排队,我哋都排咗1-2分钟就入得,发现原来性价比都OK!Lunch S1. 上海排骨菜饭+生煎包上海排骨炸得非常酥脆,要上菜饭可以减轻罪恶感,而且菜嘅份量都几多,差唔多系同饭比例1:1,觉得几唔错!生煎包刚刚煎起,非常烫口😍底层脆卜卜,而生煎包入边就充满汤汁🤤大推!果然系招牌!Lunch S2. 麻酱手撕鸡粉皮+生煎包鸡丝粉皮非常弹牙,好钟意呢只烟韧韧嘅质感!配有大量嘅青瓜丝同鸡丝,好好食!手工豆沙窝饼豆沙窝饼系同事嗌嘅,佢话唔会太甜,都几好食,不过烟靭啲会更好!生炸鸡扒生炸鸡扒同样都系炸得好松脆,而且都系啖啖肉,不过就同炸排骨差唔多,可以二拣一嗌就足够~

Lunch S1. 上海排骨菜饭+生煎包

Lunch S2. 麻酱手撕鸡粉皮+生煎包