2024-11-29
今日黎到铜锣湾揾食,又想食汤面,见到呢间面馆皇,一于入去试下餐厅环境都似小店经营,地方唔算大,但系都坐得几舒服,店员既服务都好好餐牌有唔同既汤面拣,另外仲有云吞食,仲有新推出既拌面首先我地拣左花雕醉鸡刀削面,刀削面煮得岩岩好,Q弹有劲,系药饍汤同埋用铁锅上,所以好香好热醉鸡另外分碟上,鸡肉肉质鲜嫩,味道特别香,醉鸡的酱汁好入味另外我地仲叫左双拼云吞,拣左酸辣汤底,呢到既云吞比较似水饺咁大大粒,大白菜小棠菜云吞,馅料新鲜,咬落去有肉汁,加埋菜比较有咬口,个口感几丰富,食落去好舒服,完全唔会油腻,粟米云吞就有好多粟米,食落就比较普通,不过都好食,酸辣汤,就好有惊喜,首先个汤底唔稀,酸味和辣味平衡得非常好,里面仲有豆腐等唔同既配料,口感层次丰富,挂埋系云吞上面好夹最后,我地仲叫左个小食麻辣猪耳,猪耳脆口,辣味十足,而且份量好多,好抵食总括来讲,呢到既每一道菜都好美味,食材新鲜,味道正宗。而且价位合理,系铜锣湾不失为一个好选择
餐牌有唔同既汤面拣,另外仲有云吞食,仲有新推出既拌面
醉鸡另外分碟上,鸡肉肉质鲜嫩,味道特别香,醉鸡的酱汁好入味