2025-03-11 0 浏览
舅父每次从日本返嚟都会约我哋去割烹食晚餐,因为舅父觉得呢度嘅日本菜非常正宗,好适合佢嘅胃口。呢度嘅set menu种类非常多,每一个都睇落好吸引我。晚上食火山锅真系非常暖胃,满满嘅猪五花肉令汤底非常鲜甜,热辣辣饮非常爽!除咗肉,仲放咗好多菜,所以成个汤底更加清甜,饮多都唔会腻。仲有三件嘅鲜鱼寿司鲜味十足,鱼肉亦都处理得好干净,鲜甜肥美,正!炭烧鶏颈肉口感同鲜鱼一样滑软,烧得非常香甜,加点柠檬汁,味道别有一番风味!舅父每次嚟都必点嘅刺身盛合真系非常新鲜,除咗摆盘靓,海鲜亦都好肥美,原汁原味,唔需要任何搭配!最后仲有甜品菠萝雪葩可以食,冰冰凉凉嘅,食饱嚟一杯,真系好享受!舅父依然食到赞不绝口,下次返嚟仲要继续嚟食!

呢度嘅set menu种类非常多,每一个都睇落好吸引我。

舅父依然食到赞不绝口,下次返嚟仲要继续嚟食!