2024-02-08
和道屋 Wado Izakaya 🏮 位于尖沙咀,地利位置方便,未上楼系地下已经感受到个和风🇯🇵好靓既灯笼仲有无面男俾你打卡,行过都见有人黎影下相咁,上到去居酒屋风装修好舒服,见到个清酒柜😍餐牌超多选择,刺身、寿司、串烧、锅物、和食等都有👍🏻饮杯乌龙茶,配埋个环境无得输🤪浅尝寿司,火炙三文鱼腩寿司,上枱好香,食落系爆既三文鱼油味,几唔错😌土佐豆腐,极力推介,唔油既炸豆腐,配酱汁及鲣鱼丝好惹味,而豆腐极滑🥳明太子玉子烧,又一推介,明太子味超丰富好出,加埋滑滑既玉子就系一流😎饮返支清酒,风之森,生原酒,配食唔错,享受❣️串烧时间🍢🍡一入嚟已经俾佢既串烧香亲,有咩办法唔试真啲😛盐烧厚切牛舌,好香,牛味劲浓,牛舌真系无得输,必食😇豚腩片白虎虾卷,用烧豚腩包住只虾,几特别,多重肉味,千岁米豚露荀卷,露荀好鲜多汁,配豚肉唔错👍🏻盐烧鸡腿肉串+明太子鸡腿肉串,鸡腿肉嫩滑,个汁okay,而加左明太子就更出色,要食🙈自家制汁烧免治鸡软骨肉棒附月见,蛋汁正,成串味道几好,日本青椒仔,我既必食,好味又特别🩵整体食物高质,味道唔错,格调一流,最重要系服务💯又倾得又快又好,相当好既居酒屋,好难唔返食!😗