2020-11-27 1431 浏览
每半年,我们都会去下食海鲜,本身想去布袋澳,但突然朋友话佢架车坏咗,唔可以揸车去咁远食海鲜。如果呢个情况通常我哋都会去返屯门三圣邨因为有地铁可以到,西贡流浮山等全屋交通相对来讲冇咁方便。而且屯门食海鲜应该系最化算,于是又系去返成日都去泰海鲜。去咗两次先发现原来呢度有好多种唔同嘅海鲜餐可以俾你选。我哋八个人叫咗两个唔同嘅四人餐人人都有得食啲,基本上可以试晒大部份嘅嘢食。黑椒姜葱桶蚝煲先上,黑椒味好劲,桶蚝好大只应该系美国货。海鲜汤好饮就次次都知。豉油皇鲍鱼不是不好吃,而是有点韧,不过呢啲鲍鱼系大连的,系几靓,煮得不够好。泰式濑尿虾好巨型,我有个朋友佢自己食咗一只,吓死人。奄仔蟹当然要食,唔一定要食时令嘅大闸蟹。白酒忌廉煮花甲乌冬底,当然出色,不过我比较想食炒饭,海胆炒饭好似开心少少。半年一聚,都几开心,期待下次海鲜餐。

而且屯门食海鲜应该系最化算,于是又系去返成日都去泰海鲜。

去咗两次先发现原来呢度有好多种唔同嘅海鲜餐可以俾你选。

黑椒姜葱桶蚝煲先上,黑椒味好劲,桶蚝好大只应该系美国货。

海鲜汤好饮就次次都知。

泰式濑尿虾好巨型,我有个朋友佢自己食咗一只,吓死人。

奄仔蟹当然要食,唔一定要食时令嘅大闸蟹。

半年一聚,都几开心,期待下次海鲜餐。