2024-09-12
约左朋友聚旧,行完尖沙咀揾好西晚餐,经过厚福街H8,见到AMITIE写住主厨曾在五星酒店工作多而且系openrice 热店,原来有过千好评!即时心心眼上黎试下!火灸半熟三文鱼伴紫苏叶莎莎半熟三文鱼好嫩滑,份量大,三文鱼厚身冇欺场!面头加左墨西哥辣椒莎莎酱,好惹味。伴随新鲜紫苏叶沙律菜,酸酸甜甜好清新。牛肝菌露笋意大利饭意大利饭正常的略生程度。钟意佢有海量牛肝菌,芦笋冇揸鲜甜,面头有好多parmesan shaving 装饰不吝啬。美国顶级西冷扒(8oz)要求五成熟的西冷,烤纹路非常靓,生熟度烤得岩岩好,切开仲系好粉嫩多汁。配菜亦系值得一赞,种类多,有粟米,车厘茄,萝卜,豆角,烟肉薯仔,颜色好丰富。由于惊夜晚瞓唔著觉,所以冇点到开心果咖啡试试!新鲜水果茶都唔错,用个靓壶盛载果汁比例高嘅川宁茶,水果份量适中,唔会过多感觉冇茶饮。朱古力心太软伴云呢拿雪糕好多西餐厅的心太软都做得麻麻。呢度嘅心太软,流心做得几好,配合埋清清地嘅云呢拿雪糕,完美作结。是日系星期一夜晚,餐厅有7成食客,算系香港餐厅奇境。误打误撞之下,竟然喺平民地方厚福街发掘到卧虎藏龙嘅五星级酒店西餐,绝对值得如此多好评。
火灸半熟三文鱼伴紫苏叶莎莎
牛肝菌露笋意大利饭
美国顶级西冷扒(8oz)
朱古力心太软伴云呢拿雪糕