餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2022-11-05 81 浏览
放工后约朋友系铜锣湾,顺便系呢边食晚饭。之前经过呢间餐厅好多次,成日俾门外糕点吸引,而今晚就同朋友坐入去试下店内食物。店内布置好有特色。餐牌上有好多种类食物同饮品选择。以前就食过唔同印尼菜或其他东南亚美食,珍多冰真系每次必叫。饮落椰汁味几重同甜,都唔错。朋友就叫左柑桔青瓜冰,睇落好特别。巴东牛肉花胶汤粉皮。有几大旧既花胶,牛肉就辣辣地,好重香料味,仲有条秋葵好清爽,汤就好清甜带少少香料酸味。烧鸡班兰尖塔饭。尖塔饭好得意,有啲班兰椰香味,烧鸡就大大只同好香。另外仲叫左印尼沙律,加多加多。好多菜同豆腐,配花生酱食够哂惹味。整体感觉唔错,同朋友都食得好饱。
放工后约朋友系铜锣湾,顺便系呢边食晚饭。

店内布置好有特色。

餐牌上有好多种类食物同饮品选择。

朋友就叫左柑桔青瓜冰,睇落好特别。

整体感觉唔错,同朋友都食得好饱。