2024-12-10 268 浏览
啱啱喺圣诞节去咗E for Egg🎄已经转晒圣诞节嘅布置,满满嘅圣诞气氛🎅🏼连餐牌都有啲系圣诞节日限定,我都有叫嚟试吓‼️呢一间仲要系宠物友善餐厅🐶有一个独立嘅位置可以比宠物入去同主人食嘢,仲要布置成草地野餐,同毛孩过嚟打卡唔错📸🔸满满蟹籽甲罗烧茶渍丼 $168蟹盖上边满满嘅蟹籽、蟹肉、蟹膏,够晒你捞饭,惊喜位系仲有两只蟹脚,食蟹嘅朋友啱晒🔸金沙软壳蟹三文鱼子海鲜沙律盒子吐司 $123吐司外层带脆,软壳蟹够大只又啖啖肉,吐司入面有丰馅料,三文鱼籽份量多,配海鲜沙律,我仲要加$15要埋芝士,爆晒馅料好丰富🔸开心果巴斯克蛋糕 $62食开巴斯克蛋糕嘅朋友都知道,巴斯克蛋糕最紧要内软,好似流心咁,依一间就做到,开心果味浓郁,仲要面头有啲开心果酱,开心果味一定够,蛋糕好软滑,好流心,系几有惊喜嘅🔸圣诞限定🎄雪之豆腐巴斯克芝士蛋糕 $62想要打卡嘅就拣呢一款蛋糕,好有冬天落雪感觉,用咗豆腐做主角,味道都好香豆味,加埋芝士味,两种味道都好平均,加上蛋糕好流心软滑滑,质感做得唔错🔸清新柠檬伯爵茶戚风蛋糕 $56有惊喜嘅一款蛋糕,第一啖食落去好香柠檬味,跟住就系渗出伯爵茶,戚风蛋糕做得好松软,食落有种清新
啱啱喺圣诞节去咗E for Egg🎄

🔸满满蟹籽甲罗烧茶渍丼 $168

🔸金沙软壳蟹三文鱼子海鲜沙律盒子吐司 $123

🔸开心果巴斯克蛋糕 $62

🔸圣诞限定🎄雪之豆腐巴斯克芝士蛋糕 $62

🔸清新柠檬伯爵茶戚风蛋糕 $56
有惊喜嘅一款蛋糕,第一啖食落去好香柠檬味,跟住就系渗出伯爵茶,戚风蛋糕做得好松软,食落有种清新感觉

🔸黑松露番薯薯条 $58
番薯条炸得啱啱好,份量都几多,配咗黑松露酱,会多一重黑松露味

🔸鸡翼拼盘 $58
饺子鸡翼+芝麻鸡翼,两款鸡翼都炸得啱啱好,芝麻鸡翼好香口,饺子鸡翼就系鸡肉同香葱蓉酿入鸡翼里面,啖啖肉又好爆汁

🔸千岛酱紫苏鸡肉软串$58
鸡肉软串有三串,外皮带微脆,食落质感就系鸡肉嘅柔软,配埋千岛酱,有几重口感

🔸薯饼拼盘 $58
拼盘紫芋薯饼+南瓜薯饼,外皮炸得够脆,两种馅料嘅味道好出

🔸开心果特调 $56
开心果配鲜奶+豆腐,啖啖开心果味,再有阵豆腐既豆香味,杯边沾满开心果碎,饮落有层次有口感

🔸竹炭黑芝麻鲜奶转脱脂奶 $38
冬天拣返杯热饮系必须😂一杯饮品啖啖芝麻香,再有脱脂奶香味,芝麻味唔算好浓郁,但系饮落去好感觉舒服