2016-05-17 769 浏览
我地成班Friends都好钟意食四川野。星期日5个人10点后黎到慈云山呢间餐厅食饭。因为其中一个Friend,唔系太食得辣,所以我地嗌左个小辣鸡煲(一只),加一个特辣大鲩鱼水煮鱼煲。鸡煲:个味OK好食,但太多汁同太稀,d鸡唔系好挂到d汁。另外鸡既份量合理。大鲩鱼水煮鱼煲:我地嗌左特辣,唔知系我地太食得辣定佢真系唔系好辣,我地个个都觉得佢唔算太辣。不过佢个煲d料都几足料,有猪红,芽菜,绿海带、酸菜,好丰富,鱼既份量都合理。食完鱼同鸡之后,我地加汤落个鸡煲度打边炉。佢有部份火㶽料可以嗌半份,岩晒少人食又可以食多d唔同既火㶽料。因为我地系5个人,我地大部料都嗌一份。一份既份量都几大份,够晒5个人食。我地嗌左炸鱼皮、炸响铃、韭菜饺、云吞、美国桶蚝、墨鱼滑、莴笋、白萝白同出前一丁。火㶽料大致上质素都唔错。但美国桶蚝HK$138六只,但味道一般,无咩蚝味。另外,墨鱼滑都唔够爽滑,可能打得唔够耐。我食星期日晚,餐厅Keep住都有人黎食宵夜,整体都几好食都几抵食。P.S.: 我个晚食有生力啤酒10点后$16一支,好抵呀,不过我地饮左3支之后佢就无晒LU!!!!!

食完鱼同鸡之后,我地加汤落个鸡煲度打边炉。

火㶽料大致上质素都唔错

P.S.: 我个晚食有生力啤酒10点后$16一支,好抵呀
,不过我地饮左3支之后佢就无晒LU
!!!!!
特辣鲩鱼煲
2016-05-15
$200 (宵夜)
特辣鲩鱼煲