2021-04-25
自从系港岛区返工,好耐无过尖沙咀揾食啦~今次朋友带咗我嚟厚福街H8揾食~ 位于9楼一间叫 Amitie Kitchen~ 原来系一间fusion西餐厅~ 我哋8点零上到嚟、差不多full house~ 😵好在仲有张2人枱俾我哋~打开餐牌~ 食物种类都几多😁 2人餐又好吸引🙈仲有黑板上嘅特别推介~ 最后order 咗😜👇🏻法式香草牛油焗田螺哗~ 个摆盘真系好靓呀~ 田螺够大只,入面满满香草牛油🧈,底下嘅手打薯蓉亦都好好味~脆炸软壳蟹🦀·牛油果🥑汉堡配蕃薯🍠条打开包面,真系成只软壳蟹,无偷工减料㗎!~ 食落酥脆香口~ 番薯条又系食到停唔到口,沾埋佢啲特制酱汁更加正!纽西兰肉眼扒(8安士)虽然较薄身,但都啱啱5成熟无overcooked ~ 肉质几腍、肉味适中~另外想赞下上菜前附送嘅面包🥯呀!有3种类咁多,全部都好好食!虽然繁忙、侍应亦非常有礼~呢度菜式种类咁多,😸下次可以约多一、两个fd一齐食呢!一齐撑!
法式香草牛油焗田螺
脆炸软壳蟹🦀·牛油果🥑汉堡配蕃薯🍠条
纽西兰肉眼扒(8安士)