2010-02-04
今日突然想食泰国菜,就上openrice睇下荃湾有边几间啦~跟住见到呢间d价钱都几合理,又几多人赞,所以就试下喇~我地两个人,叫左5样野:冬荫公 --- 呢个真系正~味好浓~连我个挑食男友都赞好~~鸭肉碎生菜包 --- 我地食左少辣,因为我唔食得辣,我觉得唔错,我男友就话如果叫大辣就应该仲好味~~黄咖哩牛 --- 牛肉冇乜特别,好薄身,d咖哩一d都唔辣,仲有少少甜,d薯仔好难食...因为入面系白雪雪同爽口的...串烧鳝鱼 --- 好味~不过有少少少少少少少骨,食果时要小心~~烧羊扒 --- d肉几林,几好味,又唔酥,唔错唔错~~最后,不得不提蒜蓉包!!!真系冇得顶!!!佢每一面都有蒜蓉,食落仲外脆内软,如果d咖哩可以有返d辣味,用蒜蓉包黎点d汁,真系一流!!!由于我地得两个人,食左咁多野已经食到反肚,不过我地决定下次会再黎~我地埋单果时,仲有coupon送添~不过间野有d偏僻,差d揾唔到,好处就系冇乜人,d野黎得快之余都仲系热,应该系即整~(入面仲有电视添^^)
跟住见到呢间d价钱都几合理,又几多人赞,所以就试下喇~
我地两个人,叫左5样野:
烧羊扒 --- d肉几林,几好味,又唔酥,唔错唔错~~
我地埋单果时,仲有coupon送添~
(入面仲有电视添^^)