築間幸福鍋物

JHUJIAN hotpot
呢间台湾过江龙在台年销量成900万锅🫨一set有齐肉类、饭/面、甜品、饮品,样样都有返咁上下水准同份量,价钱$165起,出边仲有自助配菜bar,可以任食接近40种菜类丸类配菜,估唔到仲可以食到甜不辣同米血糕👏🏻用餐时间为100分钟,绝对够食。另外唔少侍应都系台湾人,似飞咗转台湾咁🥰今次同朋友2个人食,一人一锅冷藏手切温体牛肉锅(大)睇图都觉得正,油花比例几好,肉质够嫩,牛味浓。板腱牛肉锅(小)脂肪少啲,但因为薄切,入口唔会柴,仲有少少弹性,同埋大大块。🤣汤底:一定要试佢个镇店招牌石头汤,配料有麻油、洋葱、蒜头、鱿鱼干等,经过爆炒,令到汤底好香浓,唔使加豉油都好好味,又唔会过咸。老火淬浓鸡汤,鸡肉有煎过,仲有蒜头同各种香料,汤底相对招牌锅清甜,菜类放呢锅啱晒。饮品:连饮品都系大大杯嘅手摇份量。阿里山乌龙冷泡茶,自助边炉好易会食得太多,玩泡茶用嚟解腻系一流🤣蜂蜜柠檬水,重蜂蜜味,酸酸甜甜开胃之选。甜品:焦糖布蕾,面层系厚度啱啱好嘅脆脆焦糖,配上嫩滑浓郁brûlée ,呢样真系可以再encore!雪糕系蜜瓜味,唔系出边重药水味嘅假蜜瓜,配料都个朱古力威化条都特别好食😂

今次同朋友2个人食,一人一锅

冷藏手切温体牛肉锅(大)
睇图都觉得正,油花比例几好,肉质够嫩,牛味浓。

板腱牛肉锅(小)

汤底:

饮品:

连饮品都系大大杯嘅手摇份量。

蜂蜜柠檬水,重蜂蜜味,酸酸甜甜开胃之选。

甜品

用餐时段