2024-09-21 126 浏览
今日同老豆一齐嚟到油塘探访好耐冇见嘅亲戚,肚饿咗就谂住去平时去𠮶间铺头食嘢,但啱啱好冇开,就打算随便行下揾嘢食。啱啱见到呢间茶餐厅好似新开,环境都几敞亮,系一种新式嘅茶餐厅。我同老豆就一齐入去探店啦~服务员都好好服务,好快就安排我同老豆嘅座位。我哋净系睇menu就觉得好好食,唔知拣咩好,两父女都有选择困难症。😹😹最后我老豆拣咗香煎猪扒配餐肉食肉兽餐,店家特别研制嘅酱汁一齐腌制,猪扒好大块,煎过之后外皮十分焦脆,同时肉质仲好多汁!猪扒自身嘅油脂已经喺高温下充分融化,肉香味浓郁!再加埋餐肉、茄汁豆、多士仲有流心嘅煎蛋一齐食,普通嘅早餐都变得唔普通~套餐入面仲包括咗热奶茶,浓浓嘅茶香味同牛奶互相配合,饮落去非常顺滑。老豆都话好正。👍🏻👍🏻我想食面就拣咗沙嗲牛肉即食面,沙嗲汤最主要嘅系花生嘅香味。浓浓嘅花生香气仲食到花生粒,再配埋简单嘅即食面同牛肉粒,我都忍唔住饮晒啲汤!我嗌嘅套餐入面仲包括咗肠仔、炒蛋同埋多士,早餐食得饱饱就系幸福~饮品方面我就加钱换咗热latte,一端上嚟就闻到非常浓郁嘅咖啡香味,咖啡嘅苦味同牛奶嘅甜味互相交织,仲有店员拉得好靓嘅拉花我都不舍得饮,油塘少有嘅精品,咖啡饮落去

饮品方面我就加钱换咗热latte,一端上嚟就闻到非常浓郁嘅咖啡香味,咖啡嘅苦味同牛奶嘅甜味互相交织,仲有店员拉得好靓嘅拉花我都不舍得饮,油塘少有嘅精品,咖啡饮落去就正式开启咗我新嘅一天!💪💪