#foodiezo食在湾仔 #foodiezo港岛篇如果一听到间餐厅有花胶鸡食一定会毫不犹豫冲入去😍 呢个组合真系无得输,点整都咁好食!!!今次听同事讲去咗湾仔一间几出名嘅花胶鸡专门店食😎 湾仔地段非常矜贵,所以店铺嘅位置都物尽其用🤣 我哋6点去有卡位坐,比较宽敞☺️ 又唔限时可以慢慢食😎—————————————————————🌟期间限定 - 羊肚菌虫草花花胶鸡米线 (转鸡髀 +$10) $92可以拣跟炉上,热住食更滋味🤪 汤底清甜又滑身,加上羊肚菌带出鲜味,虫草花令个汤更加甜🤓 另外加咗钱转鸡髀真系唔同啲,系新鲜鸡,好滑、肉质细嫩😚 花胶处理得好好,胶质好重🤓 推介大家试!-🐔药膳黄酒花胶鸡米粉 $68汤底药材味浓,好补身😆 唔系苦涩味🫡 鸡件就鸡翼鸡胸为主,鸡胸都唔榎~米粉更索汤!建议大家拣米粉食🤣 食完个身即刻暖晒,冬天食会更适合🤣
#foodiezo食在湾仔 #foodiezo港岛篇

—————————————————————