2024-11-10
无肉不欢决定去食烧肉🔥今次拣咗位于启德AIRSIDE内嘅「冬柏」我地2个人坐卡位好阔落,枱凳宽敞5碟前菜食落每款皆唔错,食得开胃;当中最钟意蕃薯蓉;炉边蛋同芝士粟米可以食完再refill💫提子梳打 + 柑橘梳打食烧肉饮杯冰冻梳打解腻一流💫济州黑毛猪梅花肉猪油油份适中,入口松化,不愧系济州名物👍🏻放铁网上烧大约六7分钟就OK~💫月见牛肩肉韩牛有别于和牛,未至于入口即化但肉质松软,但相对唔会有和牛满口油腻嘅感觉,味道甘香,有嚼劲💫牛胸肉牛味够晒浓,推荐比所有爱牛人仕🤣💫食堂猪皮猪皮软熟,烧完好香,满满collagen🤪员工教落每面烧15秒就食得,同埋注意要快食,冻咗变韧就冇咁好食~💫韩式炒粉丝炒得好香,配蔬菜同肉丝,层次感满分,我地好快食清光😂💫焦糖布甸面头有脆脆焦糖脆片,布甸𝚀弹口感够滑,加埋焦糖都无过份甜💫芝士蛋糕配雪糕入口质地好似雪糕咁柔软,入口即溶😍芝士味浓郁布满成个口腔,配埋牛奶雪糕好夹餐牌之一
我地2个人坐卡位好阔落,枱凳宽敞
💫提子梳打 + 柑橘梳打
食烧肉饮杯冰冻梳打解腻一流
💫济州黑毛猪梅花肉
💫月见牛肩肉
💫牛胸肉
牛味够晒浓,推荐比所有爱牛人仕🤣
💫食堂猪皮
💫韩式炒粉丝
炒得好香,配蔬菜同肉丝,层次感满分,我地好快食清光😂
💫焦糖布甸
面头有脆脆焦糖脆片,布甸𝚀弹口感够滑,加埋焦糖都无过份甜
💫芝士蛋糕配雪糕
餐牌之一