2023-04-01 508 浏览
今晚去左大围显径既梦想小馆食晚餐,餐厅装修得好有心思,好精致,令人感觉好舒服。服务员都好有礼貌,态度又好好。 上菜嘅时候,我地都好惊喜,因为大部份嘅菜式都好精致,好好睇,而且味道亦都唔错💁🏻‍♀️系村屋黎讲又够chill👍🏻我哋点左几款菜式,有鸡泡鱼干、鹅肝多士、煎羊架同水牛鸡翼。 📍鸡泡鱼干($48)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鱼干香口美味!要黎吹水谈心既好菜式👍🏻加上沙律酱,同朋友饮2杯,佐酒既好选择💁🏻‍♀️📍鹅肝多士($98/件)⭐️⭐️多士焗得香脆,鹅肝的味道非常浓郁,而且口感非常滑顺,一咬即溶。 不过鹅肝略嫌唔够香脆,如果再焦香啲会更好,但性价比唔够高📍煎羊架($188)⭐️⭐️⭐️羊肉煎得略带焦香,但肉质仍然非常嫩滑,加上一些香料和调味料,味道非常丰富,非常值得一试👍🏻加上薯蓉,整体味道不错👍🏻📍水牛鸡翼(68/4只)⭐️⭐️水牛鸡翼烤得香脆,但好似同坊间正宗既水牛鸡翼略点不同,酱汁另上既,感觉好似逊色左啲。📍Hoegaarden⭐️⭐️⭐️⭐️最后,我地饮咗 Hoegaarden,真系一个好配菜嘅啤酒!饮咗几杯之后,真系感觉好舒服,好relax。 餐厅系一个环境布置精致,食物好味,服务好好,令人感觉好舒服。餐厅主

我哋点左几款菜式,有鸡泡鱼干、鹅肝多士、煎羊架同水牛鸡翼。

📍鸡泡鱼干($48)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

📍鹅肝多士($98/件)⭐️⭐️

📍煎羊架($188)⭐️⭐️⭐️

📍水牛鸡翼(68/4只)⭐️⭐️

📍
Hoegaarden⭐️⭐️⭐️⭐️

餐厅系一个环境布置精致,食物好味,服务好好,令人感觉好舒服。餐厅主打都系街坊生意,我会再有机会试下其他菜式💁🏻‍♀️
2023-03-31