2024-10-04 1781 浏览
上次行过未有机会过去试,今次食晏时间泊完车行过未想到食乜,就是是旦旦咁过去试。本来带我哋入座𠮶个阿姐态度都几好,带我同太太一齐入座去全场剩返嘅唯一张窗边枱,点知未入座佢就用我凌厉嘅眼神掘住我,然后用普通话同我哋讲:「窗口位有最低消费」。冇问题,我普通话听得好,我用广东话问佢「咩话?」佢再用普通话重复多一次,我再用广东话问佢「咩话?」我同佢讲:「喂,喂系你带我入嚟咩各位㗎㖞,咁即系点?」你如果有啲咁嘅条件嘅话,又惊我order得唔够嘅,咁系咪应该我入嚟之前同我讲定就最低消费嘅条件,如果我都OK嘅你咪先带我入去,而唔系客人打算坐低嘅时候揾另外一马尾大婶就过嚟喝住我,好似唔俾我坐落去咁,咁即系乜嘢意思?喂,食餐饭啫,你想点啊?你咁渴数嘅,个餐牌咪加贵啲啰,你又唔敢。虽然最后帮我落单𠮶个阿叔态度都几好,但系一个害群之马搞到我未食都已经冇晒胃口,有员工用啲咁样嘅态度嚟提供服务,啲嘢食几好都冇用啦,唔好问啲客点解去晒大陆消费啰。呢次肯定系我最后一次帮衬呢间。
安格斯牛肉乌冬,外加咖喱汤底
鲣鱼汤亲子煮乌冬
2024-10-04