2023-05-12
今次同友人夜晚嚟食饭叫左最贵个款$𝟏,𝟖𝟖𝟎 有𝟏𝟕品7款刺身、2款和食、6款寿司、1碗汤、甜品呢个set最丰富 食完真系超饱每款都用上高质食材 鲜味十足-前菜-前菜有3款,分别系炸蟹仔、新鲜腐皮、赤水母配昆布。炸蟹仔非常酥脆!-刺身-დ 石垣鲷 石垣鲷系冲绳县石垣岛周边海域嘅一种鱼。肉质鲜嫩,配上左柚子醋,带有淡淡嘅柚子香气,甜中带微酸。დ 岩手县生蚝生蚝肉质丰满,好肥美。口感清爽,有著淡淡嘅甜味同海水嘅鲜味。დ 太刀鱼又名牙带鱼,加配左芝麻,鱼面层轻轻灸烧过,味道特别香浓。დ 平政鱼 又名油甘鱼,非常爽口,面豉上仲配有辣椒酱,少少辣劲开胃。დ 北海道毛蟹 毛蟹肉带有蟹膏,鲜甜而蟹味十足,仲配有紫苏花一齐食。დ 黑目鱼 带有柚子胡椒,呢款唔需要点豉油已经有柚子胡椒香气,好够味。დ 中拖罗 洒上左竹炭盐,带有少少咸度,中拖罗脂肪感无咁多。დ 大拖罗试完中拖到大拖!呢个属于腩身部位,油脂会比较丰富。完全无筋,入口即溶感觉。-和食-金鲷立鳞烧 呢款金鲷系炸过,鱼鳞酥脆!金鲷浸系鲷鱼汤汁,食完个鱼仲可饮埋浓郁鲜甜嘅鱼汤。დ 炸龙虾配白露笋 以天妇罗形式炸,以海盐配搭,酱汁系龙虾膏酱,龙虾🦞鲜
叫左最贵个款$𝟏,𝟖𝟖𝟎 有𝟏𝟕品
-刺身-
დ 石垣鲷
დ 岩手县生蚝
დ 太刀鱼
又名牙带鱼,加配左芝麻,鱼面层轻轻灸烧过,味道特别香浓。
დ 平政鱼
又名油甘鱼,非常爽口,面豉上仲配有辣椒酱,少少辣劲开胃。
დ 北海道毛蟹
毛蟹肉带有蟹膏,鲜甜而蟹味十足,仲配有紫苏花一齐食。
დ 黑目鱼
带有柚子胡椒,呢款唔需要点豉油已经有柚子胡椒香气,好够味。
დ 中拖罗
洒上左竹炭盐,带有少少咸度,中拖罗脂肪感无咁多。
დ 大拖罗
-和食-
金鲷立鳞烧
დ 炸龙虾配白露笋
以天妇罗形式炸,以海盐配搭,酱汁系龙虾膏酱,龙虾🦞鲜甜酥脆!
დ 橘子青柠啫喱
用嚟清一清口内油脂感,以准备食寿司。
-寿司-
დ 白虾
白虾外观晶凝通透,食落口好鲜甜爽口。
დ 深海大池鱼
属于腩位部位,比较肥美多脂肪,咬入口油脂感十足,非常满足。
დ 鸟贝
鸟贝口感比较弹牙,配上柚子皮同青柠汁,味道清新。
დ 地金目鲷
呢款系嚟自千叶县,肉质肥美鲜甜,拥有丰富嘅脂肪。
დ 穴子海鳗
海鳗无骨,入口嫩滑无比。
დ 马粪海胆
海胆以紫菜包住,师傅落左劲多海胆,真系满泻咁滞,入口非常creamy,超甜!
-甜品-
დ 抹茶奶冻
抹茶🍵控大爱,抹茶香浓,质感软滑Q软。