2023-12-18
最近工作繁忙,飞唔到去日本住,好挂住去黑门市场食海鲜刺身,唯有黎呢间系尖沙咀既黑门水产顶顶瘾😉😉😉🔴鳕鱼白子有轻轻火炙过,再加上酸汁、葱花,白子本身够晒creamy ,加左酸汁就更加开胃😝😝🟠黑门帆立贝伴鱼籽酱帆立贝有煮过,半熟感觉更加浓味,再加上海胆好鲜甜,而个顶顶度,再加埋鱼子酱,增加层次感,好好味。🟡海胆蟹味噌甲罗烧呢个真系成餐饭既重点,材料丰富新鲜,份量都好多,餐厅安排左师傅帮我哋系枱上面烧,因为我自己都试过系日本食,火喉真系好难控制,师传够晒专业帮我地烧到好好味!🟢极上大渔贝烧同上面果个一样,都会有师傅帮手烧,贝上面有2只虾、大大粒帆立贝,仲有生蚝同海胆,加埋师傅凖备好既汁去一边烧,超好味,够晒鲜😍🔵芝麻黑豚耳爽猪耳切到薄薄地,好爽口脆身,好岩送酒。🟣黑门令四食一送到既时候,wow左声,好eye catching!呢个set有4个小丼饭,包括蟹肉、三文鱼籽蟹籽、吞拿鱼同三文鱼,样样够高质,每碗都配左赤醋饭,刺身都好新鲜,再加埋茶碗蒸、汤同沙律,好丰富。⚫串烧我地叫左烧鸡皮、鸡肾、翠玉瓜、冬菇,香口惹味,食到唔停口。
唯有黎呢间系尖沙咀既黑门水产顶顶瘾😉😉😉
🔴鳕鱼白子
🟠黑门帆立贝伴鱼籽酱
帆立贝有煮过,半熟感觉更加浓味,再加上海胆好鲜甜,
而个顶顶度,再加埋鱼子酱,增加层次感,好好味。
🟡海胆蟹味噌甲罗烧
🟢极上大渔贝烧
🔵芝麻黑豚耳爽
猪耳切到薄薄地,好爽口脆身,好岩送酒。
🟣黑门令四食
⚫串烧
我地叫左烧鸡皮、鸡肾、翠玉瓜、冬菇,香口惹味,食到唔停口。