2024-06-20 513 浏览
所谓日本第二大嘅拉面店? 今日行过见到新舖所以嚟试吓,点知中咗个大伏。如果系日本过江龙,只可以用失望嚟形容。首先去到𠮶阵(18:00)人唔算太多但系好嘈,(后来发现原来系啲staff倾计所以好嘈)。餐牌选择都唔多,叫咗一个汤面,一个沾面。由落单到第一个拉面嚟到等咗20分钟,坐多咗10分钟之后追个沾面就话沾面系要等半个钟嘅(不过除咗个汤之外,所有野都系冻的)。等紧之际又见到个waiter一路喺厨房行出嚟就一路食紧野,煮面𠮶两位又有讲有笑咁喷晒啲口水落啲面𠮶度 🥲睇到都冇晒胃口🤢。咁啱个老板又喺度咪同佢反映下俾啲意见,点知佢个态度系:「哦,唔好意思㖞」。所以如果大家有少少赶,都唔好谂因为你唔会等到,但系如果你好得闲,想望住对面𠮶个食完但你碗面都未到,对拉面嘅要求普通得嚟又钟意俾高啲嘅价钱,都可以试吓嘅。。。食评:个人嚟讲汤底过咸,面质同个汤底唔太夹。(味道喜好因人而异)利申:本人对拉面冇咩要求,只系觉得佢哋嘅做法同喺日本食有分别。🙂‍↕️建议可以带返口罩咁倾计,可能唔洗等咁耐就唔会留意到 🫢
所谓日本第二大嘅拉面店?

建议可以带返口罩咁倾计,可能唔洗等咁耐就唔会留意到 🫢
2024-06-19