成日谂起川菜嘅时候都会想返去大陆食,原因系觉得大陆啲川菜会正宗d,同埋价钱会相宜d。因为我试过喺香港食几次,价钱又贵又唔好食,难得今次朋友话想试试,就试下。去到见到好多人都系以食水煮鱼为主,水煮鱼一盘个份量超大,系一人套餐嚟嘅,一份好大嘅水煮鱼仲有一碗白饭。咁跟住我哋睇个菜单见到其实有好多唔同嘅小菜可以选择,咁我哋选左两个套餐。水煮鱼--一黎到个颜色已经好鲜艳,上面全部都系辣椒,跟住佢见到有好多鱼肉,份量好大,捞起过嚟睇入边仲有鱼身喺度,我个人觉得起码有半条鱼。呢个份量其实两个人食都已经够,成个套餐加埋白饭先50几蚊,抵!味道方面,只可以形容为超正宗嘅四川风味,同我喺内地食嘅水煮鱼味道非常相似,可以讲话系有过之而无不及。鱼肉十分之滑溜,完全一啲鞋嘅感觉都冇,而且已经充分吸咗水煮嘅味道,食落去非常之鲜味而且水煮鱼下边亦都有一d芽菜,木耳,十分足料,正,正,正!另外仲叫咗一个口水鸡,呢度嘅口水鸡亦都十分之好食,酱汁有麻香,辣椒香同蒜香,味道重。而鸡起码有4分之一只,咬落去肉好烟韧有口感。另外仲叫咗个凉拌木耳,凉拌木耳上面仲伴有好多莞茜同葱,夹住食落去会更加香口,而且味道唔算好酸,小小酸嘅味

另外仲叫咗个凉拌木耳,凉拌木耳上面仲伴有好多莞茜同葱,夹住食落去会更加香口,而且味道唔算好酸,小小酸嘅味道令人更开胃。
呢到仲有台式嘅饮品,好似珍珠奶茶甘可以叫,绝对唔会怕食得太辣,嘢都讲唔到,饮一杯包你辣气全消。
我觉得呢到最好嘅系可以每一样嘢都有一人份量,绝对唔使怕一个人就食唔到自己想食嘅野,而且呢度嘅价钱实在系十分之抵,五十几蚊就有一个午餐,款式又有好多选择,绝对唔怕食川菜一定要食好贵先至食到,可以随时随地食。
  • 水煮鱼
  • 口水鸡