2024-03-08
呢几日天气实在太差,阴阴地跟住人嘅心情亦都争少少,难得今日天气好啲,有返啲蓝天,天气好人嘅心情都听返,咁就出街食下嘢啦,来到中环呢间西餐厅,感觉良好,旋转式梯级系佢嘅标志,查实我都系网上睇到㗎咋,自己亲身嚟到就感觉都有少少欧洲feel,好relax呀。睇个menu,唔算太多选择,但佢主打的蓝青口就有4种煮法,分别系秘制香辣蒜油煮法国蓝青口、传统白酒煮法国蓝青口、意式罗勒蕃茄煮法国蓝青口和法式蓝芝士煮法国蓝青口,传统煮法食得多,见有得拣,就跟咗个秘制香辣蒜油煮法,系spicy的,拣咗小辣,味道啱啱好,青口细细只,但好鲜好嫩,配埋即炸薯条,系好食嘅。又拣咗个“蒜香大虾火山扁意粉”,有5只大虾喺面有D惊喜,因平时食通常两三只度咋😁加40蚊就跟地沙律,汤同埋甜品都好抵食。是日蘑菇汤唔错,甜品系桃味雪葩加macaron都几好😍