行经呢间新加坡菜Kaya,见到转咗下午茶Menu,价钱唔太贵仲好附选择噃!本身打算一人一碗面就够,但发现啲小食都好吸引呀!.➜娘惹茶熏鸭喇沙掺掺呢个就唔系Tea Set嚟,不过都好抵食呀!茶熏鸭份量好多,食落带有少少咸味,鸭肉都好弹牙,唔会干柴。喇沙汤唔算好辣,豆卜吸晒啲汁好好味!.➜娘惹虾面下午茶份量会少啲啲,但其实女仔嚟讲都足够㗎!配料嘅鸡蛋系溏心蛋,都几特别!除咗虾肉仲有五花肉,相当丰富。.➜新加坡咸蛋黄鱼皮大推!!!唔系平时食嘅即食咸蛋黄鱼皮咁得啲干咗嘅咸蛋黄喺鱼皮上面,而家炒香咗嘅咸蛋黄再加份鱼皮一齐炒,系湿湿哋咁炒埋一齐,而鱼皮仍然脆口又带有咸蛋黄香味!.➜班兰咖吔多士牛油加埋班兰咖吔夹喺多士入面,食落有淡淡椰子嘅清香,超啱配返杯热咖啡嚟慢慢叹。.➜跟餐可以用返优惠价嚟配特饮!记得要试下海盐雪糕椰汁珍多冰,饮落完来好夹!椰子班兰冰唔会太甜,班兰味好香。顺带一提,店员好Nice,见到我哋成枱食物,主动帮我哋换张大小小嘅枱!!.#msmessypig_food
➜娘惹茶熏鸭喇沙掺掺
➜娘惹虾面