2023-05-16 64 浏览
同朋友嚟食饭,我哋都系冲着佢嘅招牌避风塘炒辣蟹嚟嘅,呢只炒辣蟹真系正到冇得顶。蟹够大只,蟹钳够晒肉,避风塘够晒香又够辣,真系够晒好味!椒盐类美食都唔少得,⚓️椒盐大濑尿虾🖤,第一次见咁大只嘅赖尿虾,比只蟹钳更加大,赖尿虾系要椒盐鲜最好食㗎!⚓️椒盐九肚鱼🧡,啖啖肉嘅椒盐炸九肚鱼,外皮趣卜卜,入边嘅鱼肉,又滑又够软!酒味十足嘅⚓️辣酒煮花螺🩵,花螺肉又够大只。刁只螺肉出嚟食,仲可以饮埋螺肉壳入边嘅汁,真系食得好滋味。⚓️蒜蓉炒通心菜🤎,通心菜喺餐厅煮嘅先煮得好食,煮得啱啱好,翠绿又够新鲜,食咁多肉,当然要补番啲纤维啦!甘味十足,蛋味十足,⚓️凉瓜煎蛋🩷。而且煎蛋煎得非常靓,金黄色非常吸引!味道又浓郁嘅⚓️凉拌皮蛋💜,捞埋啲葱芫荽蒜头和辣椒一齐食,好适合配饭