喜记避风塘炒辣蟹 (肇明大厦) (铜锣湾)喜记避风塘炒辣蟹 - 港味十足嘅必食之选!你有冇试过呢间香港式海鲜餐厅喜记?如果未试过嘅话,我要强烈推介你一定要去试下佢哋嘅招牌菜「避风塘炒辣蟹」!呢道菜真系好吓人,我一坐落坐位就闻到阵阵咸香四溢嘅蟹香,仲夹杂住几分辣味,简直系饿狼扑食咁。食落嘴入面,蟹肉肥厚鲜甜,而且浑身「包住」喺浓郁嘅酱汁之中,简直系一绝!仲要配埋几片生姜,简直系醍醐灌顶呀!除咗呢个必食招牌,佢哋嘅其他菜式同样都非常出色。例如「奄仔蟹」、「姜葱肉蟹」、「醉鲍鱼」等等,个个都好味道。仲有一啲更传统嘅菜式,像系「杨州炒饭」、「生滚泥鯭粥」、「皮蛋瘦肉粥」都好下饭!再加埋一啲蔬菜和小炒,例如「凉拌青瓜」、「虾仁炒西兰花」、「避风塘炒牛河」等,真系应有尽有,好适合一家大小一齐享用。最后要讲下餐厅嘅环境同服务啦!环境好清静舒适,装潢同布局都好有港味特色,而且服务生都好有礼貌,态度也好好。所以,如果你想试吓正宗香港式嘅海鲜美食,我一定要推荐你嚟喜记避风塘炒辣蟹,绝对会令你食得好开心!😋静静鸡指数 🐥🐥🐣🥚🥚🔂再偷食指数 ✅✅✅✅☑️💲减荷包指数 💸💸💵💵💵————————————————
喜记避风塘炒辣蟹 (肇明大厦) (铜锣湾)

喜记避风塘炒辣蟹 - 港味十足嘅必食之选!

😋静静鸡指数 🐥🐥🐣🥚🥚
🔂再偷食指数 ✅✅✅✅☑️
💲减荷包指数 💸💸💵💵💵
——————————————————
店舖资料

📍 铜锣湾谢斐道477-481号肇明大厦地舖及1楼A室

#eatstealthily #静静鸡食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #foodiehk #instafoodie #hongkong #topcitybiteshk #hkfood #hkig #foodporn #discoverhongkong #foodlover #hkrestaurant