2024-08-13 223 浏览
奴才爸今日系湾仔开工,一于等埋佢放工喺湾仔觅食,今晚见到呢间新开既餐厅食冒菜,新屎坑入去试吓🤭酸梅青柠乌龙茶食到热热哋辣辣地最啱饮冻嘢解一解辣,佢哋有两款自家制特饮,今次就试吓呢个乌龙茶,甜甜地解辣一流🤤凉拌酸辣土豆丝🥔夏天热辣辣叫过凉拌小菜开开胃,土豆丝十分爽口,完全唔似食紧薯仔🥔而且酸酸辣辣好开胃😋吉祥套餐x2吉祥套餐系六个𩠌,太多𩠌可以拣拣到眼花撩乱🥴我果碗就拣左秘制香辣汤同番薯粉,𩠌菜方面就拣左潮汕手搥牛丸🐂芝士肠🧀娃娃菜、白萝卜片、冰豆腐同莴笋我地仲加咗个佢哋自家制嘅秘制酱汁😋由四川二条荆等十多种材料制成,啲𩠌菜点一点味道层次更丰富🤤潮汕牛果然不同凡响,仲要系自家手打🤤牛丸弹牙Juicy,咬落去几乎有汁咇出嚟𠮶种😋虽然拣咗微辣,但系都仲系有啲辣,但我就觉得辣得好过瘾😋不过都建议如果唔食得辣嘅朋友,最好拣啲唔辣嘅汤底😉奴才爸都系拣左秘制香辣汤不过就配粟米面,因为佢话好少见都几特别,口感软滑面质就有啲似拉面嘅幼面,而且冇碱水味👍🏻𩠌菜方面佢就拣咗鱼腐🐟潮汕手搥牛丸🐂美国肥牛🐃猪大肠🐖蟹柳🦀白萝卜片,鱼腐都几弹牙,肥牛一啲都唔鞋唔靭肥瘦适中😋睇返openrice先知原来冒喜仲有另外

凉拌酸辣土豆丝🥔
凉拌酸辣土豆丝

吉祥套餐x2
吉祥套餐系六个𩠌,太多𩠌可以拣拣到眼花撩乱🥴

自家秘制酱汁

睇返openrice先知原来冒喜仲有另外三间分店:
📍红磡总店║红磡芜湖街83号Y83地下G05A号舖
📍上环分店║上环文咸东街22-26号柏廷坊25楼
📍北角分店║北角和富道和富荟B50号美食广场A1号

🤑 人均消费:~$100
🤩 推荐指数:7.5 / 10
📍 餐厅资料:冒喜 (杜智台) (湾仔)
湾仔谢斐道272号杜智台地下6号舖

喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去处 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #湾仔美食 #红磡美食 #北角美食 #上环美食 #冒菜 #冒喜 #潮汕手搥牛丸
凉拌酸辣土豆丝
自家秘制酱汁