餐厅: 壹.01
资讯:

2022-12-16 586 浏览
嚟观塘探朋友,揾到呢间台湾菜小店~见有芒果鲁肉饭咁新奇,一定要试一试😋!呢个台北夜市小食拼盘就可以满足晒多个愿望!又有台湾香肠,又有炸花枝丸🦑,又有炸鸡粒~台湾肠好油香,面头又煎得好脆~炸花枝丸都几弹牙,食到粒粒花枝,唔系成旧粉头哥种丸🍡~而鸡粒炸得好香,加埋味粉真系好有台湾逛夜市嘅感觉呀😍😍我就钟意食呢种风琴豆腐~似豆卜得嚟,索汁嘅面积又够大,所以沾满晒牛肉汁嘅香味🐮难得有花雕鸡翼梗系要试下🐔!有酒香又唔会太浓味,唔会酒味重到苦嘅🍶,个人觉得唔错~呢个芒果鲁肉饭好丰富!而且鲁肉饭搭芒果嘅感觉好新奇,但又真系夹🥭~重点系啲芒果粒粒都甜嘅,食落平衡返鲁肉嘅肥腻感~一向都喜欢食蛋饼🌮,而邪恶蛋之恋就系肉松芋泥蛋饼~个蛋饼煎得好香,再加埋满满嘅芋泥!虽然啲芋泥有啲挤咗出嚟无咁靓🤣但真系好足料,而啲芋泥仲好香添~平时饮冬瓜柠檬,但啲柠檬都系假味🍋~呢度用新鲜柠檬同青柠片,夹埋冬瓜茶好好饮🥒。朋友拣咗八宝桂圆玫瑰茶~入面好足料,又有红枣又有玫瑰花👍佢哋而家午市晚市都有九折,啲饮品仲有半价添,超抵!咁耐无去台湾,食下台湾嘢解乡愁最啱,最推芋泥蛋饼🤤🤤🤤
嚟观塘探朋友,揾到呢间台湾菜小店~
见有芒果鲁肉饭咁新奇,一定要试一试😋!

呢个台北夜市小食拼盘就可以满足晒多个愿望!
又有台湾香肠,又有炸花枝丸🦑,又有炸鸡粒~
台湾肠好油香,面头又煎得好脆~
炸花枝丸都几弹牙,食到粒粒花枝,唔系成旧粉头哥种丸🍡~
而鸡粒炸得好香,加埋味粉真系好有台湾逛夜市嘅感觉呀😍😍
台北夜市小食拼盘

我就钟意食呢种风琴豆腐~
似豆卜得嚟,索汁嘅面积又够大,所以沾满晒牛肉汁嘅香味🐮
牛肉汁煮风琴豆腐

难得有花雕鸡翼梗系要试下🐔!
有酒香又唔会太浓味,唔会酒味重到苦嘅🍶,个人觉得唔错~
花雕鸡翼

呢个芒果鲁肉饭好丰富!
而且鲁肉饭搭芒果嘅感觉好新奇,但又真系夹🥭~
重点系啲芒果粒粒都甜嘅,食落平衡返鲁肉嘅肥腻感~
芒果鲁肉饭

一向都喜欢食蛋饼🌮,而邪恶蛋之恋就系肉松芋泥蛋饼~
个蛋饼煎得好香,再加埋满满嘅芋泥!
虽然啲芋泥有啲挤咗出嚟无咁靓🤣
但真系好足料,而啲芋泥仲好香添~
邪恶蛋之恋

平时饮冬瓜柠檬,但啲柠檬都系假味🍋~
呢度用新鲜柠檬同青柠片,夹埋冬瓜茶好好饮🥒。
朋友拣咗八宝桂圆玫瑰茶~
入面好足料,又有红枣又有玫瑰花👍
双柠冬瓜茶 & 八宝桂圆玫瑰茶

佢哋而家午市晚市都有九折,啲饮品仲有半价添,超抵!
咁耐无去台湾,食下台湾嘢解乡愁最啱,最推芋泥蛋饼🤤🤤🤤
2022-12-12
台北夜市小食拼盘