2023-01-18 936 浏览
今晚为庆祝老豆👨🏼‍🦳生日,特意由上水到访远近驰名的喜记避风塘炒辣蟹食经典辣蟹,出得黎食饭系叫个4人套餐👥👥 同食得辣的朋友介绍下🫵🏼一定要简招牌避风塘炒辣蟹,炒蟹呈金黄色💛炸蒜配鲜嫩香甜蟹肉,蒜香中带点辣,非常惹味!😍😍其他海鲜🦞好似豉椒炒蚬系今晚啊妈最中意既菜式,首先呢个价钱食到豉椒炒蚬真心抵食,好惹味,只只都有肉,而且无沙(重点!)证明佢地有比心机细心处理过食材👍🏻招牌醉饱鱼每只鲍鱼几大只,口感嫩滑不失鲜味。豉油皇虾爽口好味之余又无雪藏🧊味~👍👍炒面到啦~招牌蟹油炒面卖相以为平凡,但味道又出奇咁好食㖞🫣但通常炒面都会多油一点,所以怕油既我都系食左少少就算!平时凉拌青瓜就食得多,第一次试蟹油拍青瓜🥒,听到大厨系用蟹油嚟捞,更加香,味道真系好开胃!💯驰名沙拉骨都无得输架~食落好嫩滑得黎食落又唔会死实实又无雪味👍🏻蒜蓉炒时菜🥬炒得色泽均匀,而且食落仲保持一定嘅爽脆度!Summary一下✌🏻非常开胃惹味,整体而言食物水平保持水准,价钱又便宜,质素平靓正!