2021-09-26
今次捉左食肉兽既代表去食素🤣 虽然佢一开始好唔情愿,但系见到我哋order既食物黎咗又即刻笑翻😆 佢话:「如果你唔讲,其实我都唔知原来我食紧斋,同平时食开嘅嘢一样姐👦🏻」无错!所以食素真系无你想像中咁困难🥰🌿第一轮我地order左:1️⃣土匪腐皮卷($78)侍应一放低呢碟嘢嘅时候,我简直觉得自己去咗X仔X哥,闻落去个味道系完全一样🤣 个外皮炸得超级脆,但内里嘅腐皮仍然系湿润嘅,好好味🤤2️⃣泰式素大虾炒金边粉($118)呢碟金边粉的确炒得嘅香,可惜美中不足就系调味𠮶阵师傅落手重左,有点过咸😥3️⃣热柠檬蜂蜜水 ($26)一放上枱,就清楚见到一片柠檬、一大杯水、一层蜜糖3大组成物,内心都无咩期望👉🏻👈🏻 但搅匀之后饮落先发现:「噢~出奇地好饮㖞🤣🥰」4️⃣焗苹果酥皮盒($68)男朋友食落发现接受唔到肉桂既味道…所以成碟都系我既😍 个酥皮超脆derrrr,配上冻嘅花奶又几夹㖞😗当准备埋单个阵,先知原来呢间餐厅设每人最低消费$200(计加一),所以就再order左第五样食物🤥5️⃣泰式虾饼($88 四件)唔知系咪因为已经好饱嘅关系…食落去口感有点过于扎实,亦唔多似虾饼的质感🤭
无错!所以食素真系无你想像中咁困难🥰🌿
第一轮我地order左:
1️⃣土匪腐皮卷($78)
2️⃣泰式素大虾炒金边粉($118)
3️⃣热柠檬蜂蜜水 ($26)
4️⃣焗苹果酥皮盒($68)
5️⃣泰式虾饼($88 四件)