Bochord

2024-03-20 47 浏览
今次试黎间餐厅位于世贸中心,一开lift 就见到金光闪闪嘅餐厅招牌,非常典雅,去到门口侍应就为你打开大门🚪餐厅非常有格调,好似走入藏书室咁🤩 窗边位置仲可以一览维港景色!点完野食之后侍应就送上自家制面包,分别有brioche 同埋 focaccia,全部热辣辣非常软熟,牛油都有三种,有黑橄榄、番茄、蒜蓉加rosemary,三款各有特色!/Grilled Hokkaido Scallop $178/北海度带子爽口弹牙,味道鲜甜,配搭purple cauliflower 同埋carrot purée 味道更加丰富! /Uruguay Tenderloin $438/乌拉圭200日榖饲牛口感好软熟,一切开见到入面颜色已经觉得非常吸引🤩 个人比较钟意grain fed steak 因为味道浓郁d,牛扒油脂分布均匀同埋肉汁会丰富d 🐮 另外配搭左个红酒汁味道几夹!配菜方面都有几款蔬菜👌🏻/Spanish seafood paella $398/西班牙饭卖相好吸睛🤩一上台就比佢半只大龙虾吸引住🦞侍应叫我地可以加柠檬汁再拌匀个饭,味道会更加清新!中间嘅饭有moisture 二底层就有脆口饭焦,口感唔

Grilled Hokkaido Scallop

/Uruguay Tenderloin $438/
Uruguay Tenderloin

/Spanish seafood paella $398/
西班牙饭卖相好吸睛🤩一上台就比佢半只大龙虾吸引住🦞侍应叫我地可以加柠檬汁再拌匀个饭,味道会更加清新!中间嘅饭有moisture 二底层就有脆口饭焦,口感唔错!个烩饭仲用虾汤制成,味道浓郁🥰 除左龙虾之外仲有鱿鱼、蚝等海鲜!

/Matcha raspberry cake $98/
抹茶蛋糕卖相同我想像中完全唔同🤣佢系一个抹茶夹饼,入面夹住抹茶慕丝,相当特别!抹茶味道浓郁,唔会太甜👌🏻
Matcha  raspberry  cake

饮品方面就试左两款cocktail,全部cocktail 都用左名画做灵感,几特别,今次试左杯blueberry,味道酸酸甜甜相对容易入口,面头仲有d 好似yoghurt foam咁嘅嘢,几特别!另外一杯almond blosson 系以梵高嘅画作为灵感,个人觉得黎杯酒味相对浓,云尼拿味道都好突出👌🏻

另外值得一提就系晚上就有live music!令餐厅更有气氛,如果同友人庆祝生日,歌手更会即场同你唱生日歌🤣
Grilled Hokkaido Scallop
Uruguay Tenderloin