2024-05-25 102 浏览
晏昼系湾仔行到球场𠮶面,又落雨又嗡闷,见到呢间段纯贞有连埋日出茶太,就决定去食餐台湾野,顺手饮杯手摇饮料。入到去睇𠮶menu,先发现原来佢仲有卖一款叫梅汁芒果嫩鸡胸拌冷面,听落都好似酸酸甜甜好开胃咁,所以就嗌一个黎试试佢。另外再叫左一份台式拼盘小食,野饮就嗌左一杯西瓜特饮。等紧野食望下铺头入面D装修,整体都系用木/竹系既感觉设计,俾人感觉都系明亮舒服既,而且地方都干净企理。过左15分钟左右Order就已经出齐,都算几快下,咁试左𠮶小食拼盘先,份量正正常常,豆腐、菇都有4,5旧,都卤得几入味,只溏心蛋好好味。试埋豌面,望落𠮶卖相好清新,上面既芒果系新鲜芒果黎,食落香不过唔系好甜,仲有一旧细蕃茄有用梅汁先浸过,有多一阵梅香味,块鸡胸应该系用慢煮,咬落去唔会嚡口都Juicy,连埋𠮶汁食唔错,𠮶面同𠮶汁几夹,少少酸甜好开胃,我觉得如果之后天气再热D再食一豌咁既冷面会好啱。
2024-05-24