2021-07-16 41 浏览
今日虽然好热,但突然之间好想食辣野,所以就黎左呢间~其中一个原因系贪佢够高层,应该会好靓景~一坐低我哋就叫咗两杯幻彩荔枝养生花茶,都几易入口,有洛神花打卡一流食川菜一定要食冷盘,所以我哋就叫咗凉拌麻酱生菜。佢食落去都好爽,但系麻酱有啲多,所以会有少少腻。同时我哋叫多咗一个鱼皮冷盘,因为佢食落去都好爽口,所以问咗店员,原来佢哋用用桂花鱼嘅鱼皮,所以都值得一试,用嚟开胃一流鱿鱼见到好多人都推介麻辣小龙虾,一开始我都觉得佢价钱可能有啲贵,点知佢一上到嚟,份量都好多,仲要啖啖肉,佢个酱汁有啲似咖喱鱿鱼超好食好鲜甜嚟到点可以唔叫酸菜鱼呀最令我惊喜嘅地方系佢竟然唔太辣,仲有好多薯粉,我地都饮晒啲汤本身我个人唔食内脏,但朋友好钟意,所以唯有叫啦~佢炸得好松脆,嚟到𠮶阵仲系热辣辣,重点系完全冇任何异味啊,根本就打破咗我对内脏嘅偏见食完咁多辣野,都要叫番啲菜食。我哋就叫咗个莴苣。最后梗系要叫甜品啦,就叫叫咗我最钟意嘅糍粑佢炸得啱啱好,软林林,超好食价钱都唔算好贵,份量都够两个人食有余最后,如果大家钟意食辣野,不放来铜锣湾呢间餐厅试下夜晚夜景好靓,而且仲有叉电器租借,重点,门口有好多櫈俾客人坐,咁就唔使怕

一坐低我哋就叫咗两杯幻彩荔枝养生花茶,都几易入口,有洛神花
打卡一流

超好食好鲜甜

嚟到点可以唔叫酸菜鱼呀

食完咁多辣野,都要叫番啲菜食。我哋就叫咗个莴苣。

最后梗系要叫甜品啦,就叫叫咗我最钟意嘅糍粑
佢炸得啱啱好,软林林,超好食
价钱都唔算好贵,份量都够两个人食有余

最后,如果大家钟意食辣野,不放来铜锣湾呢间餐厅试下
夜晚夜景好靓,而且仲有叉电器租借,重点,门口有好多櫈俾客人坐,咁就唔使怕等位嘅时候企到攰啦