2024-08-24
呢间门面非常隐蔽和特别,要按门钟才会有人开门-前排有朋友咁岩推介左我食一间厨师发办嘅铁板烧🥩🤤自己叫𩠌食饭就食得多,今次终于唔使自己谂叫咩菜色🙈由专业厨师👨🏻🍳帮你安排好晒所有菜色嘅配搭,客人只需要选择肉嘅类别同生熟嘅程度就可以🥳-烟三文鱼沙律烟三文鱼烟熏味道好香😍沙律菜食落清新爽口🥬呢个沙律最惊艳✨嘅系厨师将沙律汁打成泡泡伴碟🫧侧边仲会有清甜爆嘅龙珠果同埋车厘茄做伴菜🍅食落去特别开胃👍🏻-菠萝柚子Parma HamParma Ham🥩包住香甜嘅菠萝块🍍厨师更将菠萝柚子蓉打成汁✨清甜嘅柚子蓉中和左Parma Ham 嘅咸香味🤩呢个配搭相当新颖🫢味道层次相当丰富👏🏻估唔到食落口都几夹😋-生蚝配黑松露呢个配搭第一次尝试☝🏻唔单只食到黑松露嘅香味❗️又keep到生蚝嘅鲜味🦪味道十分丰富🈵-黑松露扇贝扇贝熟度适中,经过牛油煎香咗嘅扇贝非常香口😍内里鲜嫩而且食落新鲜弹牙🦷一啲都唔韧😽仲鲜甜多汁😋 充满牛油香味💛同黑松露香味🖤非常惹味🥹-蒜香和牛厨师准备咗和牛俾我🥩问我哋要几多成熟!我就紧系要食medium rare😎肉质鲜嫩 熟度啱啱好😋连埋脆蒜片一齐食成个牛嘅味道即刻升华左🆙-海胆炒饭🍚面豉汤
呢间门面非常隐蔽和特别,要按门钟才会有人开门
烟三文鱼沙律
菠萝柚子Parma Ham
生蚝配黑松露
黑松露扇贝
蒜香和牛
海胆炒饭🍚面豉汤🫕
食铁板烧点少得炒饭,炒饭炒到粒粒分明,口感丰富✨加上红萝卜🥕和葱花特别香口💞配埋热辣
辣慨面豉汤好温暖🥰
红酒酿雪梨
梨肉🍐唔会溶溶烂烂👍🏻厨师喺梨上面加咗少少吉士酱,红豆蓉,令成个菜式清甜又带点酒香🍷
啤酒
最后,配返杯啤酒更加可以中和返铁板烧嘅油脂,令口腔更清爽,饮落特别爽😝
Name🏠:燚
Location📌:大埔翠乐街11号美丰花园地下10号舖