2022-12-03
难得今日短周,要出去抖吓气唔好成日屈喺屋企做工作上/读书嘅嘢🙈如果唔系好易又压力过大所以约咗好耐冇见嘅朋友仔🥰 @coinsb 一齐去影相食嘢📸.我哋两个都著重健康~所以就去咗呢间位于上环嘅 #Poking 食salad bowl🥗有选择困难症嘅可以拣Signature Bowl🙈配料、topping同酱料都配搭好晒但系我哋就create our own bowl🤤跟自己喜好慢慢拣🥰.🔶我𠮶碗就拣咗Salad mix🥗做base,proteins就拣咗吞拿鱼同埋鲜虾🦐mix in就拣咗牛油果🥑、芒果🥭同埋飞鱼子,酱料拣咗柚子酱,最后crunchies就拣咗木鱼丝、日式饭素同埋花生🔶而朋友仔就拣咗寿司饭+salad mix🥗各半,proteins就系三文鱼同埋八爪鱼粒🐙,mix in就系牛油果、粟米🌽同埋飞鱼子,酱料拣咗芥末沙律酱,crunchies就系日式饭素、紫菜丝同埋芝麻.我哋一见到碗salad bowl都哗哗声,因为真系好大碗,又摆得好靓😍颜色好缤纷,见到都特别开心🥰而且沙律菜好新鲜,食落sharp sharp声,啲topping都好新鲜,虾肉同埋八爪鱼粒系好弹牙,一定要试!而个
唔好成日屈喺屋企做工作上/读书嘅嘢🙈
如果唔系好易又压力过大
我哋两个都著重健康~
有选择困难症嘅可以拣Signature Bowl🙈
配料、topping同酱料都配搭好晒
但系我哋就create our own bowl🤤
跟自己喜好慢慢拣🥰
我哋一见到碗salad bowl都哗哗声,因为真系好大碗,又摆得好靓😍颜色好缤纷,见到都特别开心🥰而且沙律菜好新鲜,食落sharp sharp声,啲topping都好新鲜,虾肉同埋八爪鱼粒系好弹牙,一定要试!而个人觉得芒果同埋牛油果同柚子酱超夹,觉得自己配搭得好好🤣朋友𠮶碗都好好味,最搞笑系佢要咗一半饭,但系真系太丰富,食唔晒🙈个人希望店舖可以再加多啲唔同款式嘅topping,例如烧牛肉等,可以切合更多唔同人嘅口味
🥗Poking
📍上环苏杭街121号地舖
hkfoodie #hkfood #hkblogger #hkfood #foodiehk #hkinfluencer #hkig #hkgirl #hkbeautyblogger #hkgirls #discoverhk #discoverhongkong #香港 #香港好去处 #hk #上环 #玛姬儿的饮食日志👩🏻🍳 #おしゃれさんと繋がりたい #写真好きな人と繋がりたい #ありがとう #写真