2023-05-12
📍 Chueca (中环)中环歌赋街8号地下🌕🌕🌕🌕🌗食物Lobster Rice ($650) ✨呢个龙虾饭系必嗌!🤩🥰呢个饭我谂系2-3人份量~ 口感有少少似risotto,每一粒饭都劲浓味😋饭入面有少少肉粒,令到个口感更丰富😝 个🦞就无特别调味嘅,不过食得出好新鲜🤓Ibérico Pork ($190)呢个猪肉都唔错🤪煮得好冧😂Slow Cooked Beed Tongue ($180)呢个就有少少普通🥹本人系牛舌fan😝不过佢呢个牛舌太薄切,唔系好食到口感🥲不过佢系煮得好冧 一切就烂😂Chef’s Rusa ($150)✨呢个我个人觉得系必点😋三文鱼子好新鲜😗虽然食落唔太似薯仔沙律🙈似吞拿鱼沙律多啲🤣配多士几好食🤤仲有得refill多士🥰Apple Tart ($90)呢个apple tart我个人就麻麻地🙈Bartender话呢个系梅子雪糕🍦不过个人就唔系好食到梅子味🙈不过雪糕本体就唔错👍🏻但系个Apple Tart就麻麻地🙈佢唔系传统大家心目中嘅apple tart 佢无挞皮 净系得好入味嘅苹果片🥲其中一个细节位我钟意就系上菜嘅时候啲碟系好热嘅☺️另外如果大家钟意同barte
中环歌赋街8号地下
🌕🌕🌕🌕🌗
食物
Lobster Rice ($650) ✨
Ibérico Pork ($190)
呢个猪肉都唔错🤪煮得好冧😂
Chef’s Rusa ($150)✨
Apple Tart ($90)
🥲
其中一个细节位我钟意就系上菜嘅时候啲碟系好热嘅☺️另外如果大家钟意同bartender倾计嘅话,不妨坐bar枱😉佢好热情主动咁介绍cocktail同dishes😂