餐厅: 尚廚
资讯:

2022-07-16 2251 浏览
平日午餐时间嚟试吓,估唔到星期二都咁多人,我12时15分入座,安排坐二人台,但台与台之间距离坐到好近,坐得好唔舒服,坐位迫到似大家乐咁,中间得块胶板分隔,唔觉得有咩帮助,疫情之下嚟食嘢觉得都几唔安全。食物真系一般,沙律吧啲嘢无盖无掩,人龙又多,样样都要排队或迫人,而且依度啲人又打尖、啲钳夹完呢样又唔摆番好、啲嘢食夹到周围都系、有啲酱汁仲跌晒落地下,拎咗返坐位都无乜胃口想食,我本身几钟意食车厘茄,依度啲车厘茄竟然一啲味都无,我平日买20元嘅车厘茄都有茄味过依度。海鲜有青口、蚬、熟虾、即开生蚝,虾肉有啲晦,唔新鲜。即开生蚝好啲,细细只,食咗半打都ok。三文鱼刺身够肥厚,唔差。但系枱面𠮶啲豉油到到成地都系都冇人抺,见到都唔开胃,感觉好污糟。中汤无人补给。饮品选择少。甜品冇乜吸引,我净系试咗件蓝莓芝士蛋糕,啲芝士麻麻哋,好似拎咗出嚟好耐咁,唔好食,鸡蛋仔、蛋挞,都系一般啦冇乜特别,鸡蛋仔唔脆。雪糕都有好多款口味,但系唔知点解都系唔吸引,可能依度比较污糟,所以样样嘢都觉得食唔落咁。熟食试咗切片牛肉,太生,拎咗返去真系食唔落。炒饭,点解个炒饭可以无味。生果,西瓜完全无味,都系一样卫生情况好差,所以

中汤无人补给。饮品选择少。

熟食试咗切片牛肉,太生,拎咗返去真系食唔落。

炒饭,点解个炒饭可以无味。

生果,西瓜完全无味,都系一样卫生情况好差,所以拎咗返去啲生果都唔系好想食。

整体来讲真系冇乜嘢好食,除咗生蚝OK,三文鱼都可以,其他都好唔得。

最后竟然食咗一小时我地巳经离开,真系无嘢再想放入口。价钱系几抵,但我都唔会再嚟,拎二百几蚊去餐厅食更加好食!

建议佢哋唔好做到咁低价吸引人嚟,每人收返多一旧水,提升返食物质素,又少啲人唔使咁迫,衞生又可以做返好少少。

注:图文不乎,我觉得我部手机影得太靓,真实唔系咁!

2022-07-14