2023-08-07
朋友准备出发到澳洲,临别前就同佢系系尖沙咀食多次lunch大家都简左黑门水产,餐厅地点好方便,系正k11附近就已经去到。今次就等我豪少少去farewell朋友,除左叫左两个lunchset,我都仲点左几个单点,等我介绍下先首先品尝招牌菜——海胆烧帆立贝,炉端烧现场即烧,帆立贝鲜甜多汁,同海胆的浓郁口感融合在一起,让人回味无穷。接下来就系蟹味噌甲罗烧,每一啖都充满了浓郁味噌香气,甲罗烧得刚刚好,保持了蟹肉的鲜嫩。有专人同你烧架,小编手多攞左点知未熟😂食水产又点少得🐚生蚝,点左岩手县赤崎生蚝,呢种生蚝siE巨大,鲜嫩多汁,面头加上黑门独有嘅青柠jelly,海水气息同清新感觉两者混合,绝对系海鲜爱好者的极致享受。肉类菜式就点左蜜糖芥末火炙安格斯牛沙律及炭烧安格斯牛牛扒定食,炭烧的安格斯牛扒肉质嫩滑,蜜糖芥末调味让整道菜带来了一丝独特的风味,加埋沙律菜就咁油腻友人就品尝左鳗鱼定食,鳗鱼鲜嫩与酱汁的融合都十分好食嘅。希望友人一路顺风,下次返黎食过
友人就品尝左鳗鱼定食,鳗鱼鲜嫩与酱汁的融合都十分好食嘅。
希望友人一路顺风,下次返黎食过