2021-08-15 719 浏览
将军澳宝琳街市装修已经一段时间,自己觉得真系比之前好好多,不但干净左,食物选择亦多左好多,有好多小食店都好似好吸引咁,今日就试左宝琳冰室。如果以街市既环境,呢间冰室真系算大同埋都多卡位,不过当然喺街市入面一定会有少少街市味,卫生都属于正常,一般冰室既环境,可以接受。午餐都几多选择,同埋真系好抵食,叫左一个自选双拼扒饭,都系$42 ,饮埋冻饮都系 $45,依家真系无咩地方咁平。不过平还平,最紧要系好唔好味,今日食黑椒鸡扒肠仔饭 (多汁,因为自己钟意用汁捞饭) ,个黑椒汁好浓,有少少黑椒既辛辣感,好惹味,捞饭一流。鸡扒煎到个皮好香脆, 都好食嘅,不过略嫌细件咗啲。 肠仔就正常, 咁嘅价钱有两条肠 ,真系好抵。仲有个例汤, 都好好饮, 感觉唔似味精汤, 似煲出嚟嘅。整体真系又平又抵食,应该可以成为饭堂

仲有个例汤, 都好好饮, 感觉唔似味精汤, 似煲出嚟嘅。

整体真系又平又抵食,应该可以成为饭堂

2021-08-15