餐厅: CHICKEN FACTORY (V Walk)
资讯:

2024-07-21 162 浏览
今日喺Chicken Factory食左海南鸡饭,同时叫左一支洛神花茶,整体体验颇为满意。海南鸡饭嘅鸡肉质地嫩滑,啖啖肉多汁,鸡皮爽滑而不油腻,配上少许葱花同姜蓉,味道更加丰富。饭粒煮得刚好,湿润但不黏,带有淡淡嘅鸡油香气,入口即溶。配菜有酸辣嘅泡菜,清新爽口,能够解腻,非常搭配。洛神花茶系一大亮点,茶色深红,透出阵阵酸甜香气。入口酸中带甜,清凉解渴,唔会过份甜腻,非常适合搭配海南鸡饭呢种较重口味嘅食物。洛神花茶仲有助消化,饮完之后感觉唔会太饱滞。整体来讲,Chicken Factory嘅海南鸡饭同洛神花茶组合系一个值得推荐嘅选择。不论系鸡肉嘅质感,饭嘅香气,定系茶嘅清爽,都令人印象深刻。价钱合理,性价比高,系一个休闲同享受美食嘅好地方。下次有机会,一定会再嚟品尝其他菜式。