2024-09-28 121 浏览
今晚约咗一位住喺粉岭嘅朋友食甜品晚餐🧇🍨🧇 有一排冇见出嚟倾下计聚下,车天车地车食经 😂😂😂 间店位于粉岭联和墟联安街地舖,火车站C出口行去要10+分钟左右🚶🏻‍➡️🚶🏻‍➡️🚶🏻‍➡️当做运动keep fit 💪🏻💪🏻💪🏻店舖整体装修简约,面积唔大,堂食容纳20人左右,主要系外卖为主,坐低之后听到个外卖机系咁响 🔔 🔔 🔔 应该几多人叫外卖,于是我哋好放心咁点𩠌 😇😇😇虽然呢间系甜品店,但亦有serve 咸点小食 🧆🧆🧆 我哋未食正餐,啱哂 👍👍👍 小食以炸物为主,我哋叫咗以下几款 :1.)小鸡拼盘 🍗🍗🍗 配泰式甜辣酱酱2.)蒸烧卖 配沙嗲汁 3.) 小食拼盘 🍟🍟🍟 配泰式甜辣酱酱全部都几好味,尤其是炸鸡件,外脆内嫩 😋😋😋一路食嘢配上椰子沙冰 🥥🥥🥥 & 冻金凤鲜茶🍹🍹🍹 再倾吓偈,咸点好快就食完,系时候叫招牌点品啦 ,有3/40款中、西、日、台甜品任你拣🧇🧇🧇😇当中我哋拣咗招牌窝夫,果然名不虚传 🧇🧇🧇 坚系得,外微脆内软,加上仍有蛋面味, 再配上不同topping 😋😋😋 正!我哋今次配鲜芒果,味道亦几好!另一款甜品拣咗台式嘅黑糖珍珠爱玉 🍲🍲🍲 加朱古力雪糕🍨🍨🍨 甜度适中,材

1.)小鸡拼盘 🍗🍗🍗 配泰式甜辣酱酱
2.)蒸烧卖 配沙嗲汁
3.) 小食拼盘 🍟🍟🍟 配泰式甜辣酱酱
全部都几好味,尤其是炸鸡件,外脆内嫩 😋😋😋

另一款甜品拣咗台式嘅黑糖珍珠爱玉 🍲🍲🍲 加朱古力雪糕🍨🍨🍨 甜度适中,材料亦有咬口👍👍👍

整体过咗一个美点相伴嘅愉快晚上 😇😇😇

⭐️⭐️⭐️ 店员服务好好,肯帮我哋改炸烧卖 to 蒸 👍👍👍
⭐️⭐️⭐️ 2个人食咗咁多嘢,埋单都系$2xx , 超抵~

• 芒果窝夫
  • 小鸡拼盘