2023-10-07
乐天皇朝荟萃 (九龙城)九龙城启德协调道2号AIRSIDE 4楼L418号舖。Wowowo~~ 🥳 香港又有新商场开幕啦~ 就系呢期最hit嘅启德 @airsidehk 🤩。今日我都黎朝一朝圣,睇下有咩特别先 😎。黎得新商场其中一个mission一定系揾食医肚 😋 就先试试新店开张嘅乐天皇朝荟萃啦~。我本身都系乐天粉丝,黎到呢度发现有唔少启德店限定菜色😯 系平时d分店见唔到架。特色皇朝小笼包($142)呢款八色小笼包基本上系我必食item 🤭 无得输呀~。韩式泡菜小笼包($96)呢款系餐厅期间限定食品,又点可以唔试 🤤 由7/10-12/11期间供应,味道辛辣美味 🌶️ 又多汁~ 。无锡脆鳝($118)脆鳝记得趁热食 🐟 香口开胃,系前菜好好嘅选择 👍🏻。生煎牛肉饼($45)呢款又系启德限定,外层煎到脆脆,入面嘅牛肉多汁又够肉味 🐮 。皇朝酸菜鱼($238)无谂过份量咁大 😯 有好多滑滑鱼片,仲有莴笋、酸菜、水晶粉,汤底系用上鱼汤,酸酸地好开胃。鲍鱼炒饭($128)鲍汁炒饭又点会唔好味?😝上面仲有大大只弹牙鲍鱼,好正呀 😍。椰汁燕窝($68)最后食番碗养颜椰汁燕窝 🥰 入面有好多燕窝,
乐天皇朝荟萃 (九龙城)
九龙城启德协调道2号AIRSIDE 4楼L418号舖
。
今日我都黎朝一朝圣,睇下有咩特别先 😎
。
特色皇朝小笼包($142)
呢款八色小笼包基本上系我必食item 🤭 无得输呀~
。
韩式泡菜小笼包($96)
。
无锡脆鳝($118)
脆鳝记得趁热食 🐟 香口开胃,系前菜好好嘅选择 👍🏻
。
生煎牛肉饼($45)
呢款又系启德限定,外层煎到脆脆,入面嘅牛肉多汁又够肉味 🐮
。
皇朝酸菜鱼($238)
。
鲍鱼炒饭($128)
鲍汁炒饭又点会唔好味?😝上面仲有大大只弹牙鲍鱼,好正呀 😍
。
椰汁燕窝($68)
最后食番碗养颜椰汁燕窝 🥰 入面有好多燕窝,椰汁味又浓,食完劲满足 😍
。
⭐️ 喂喂喂~ 静静鸡话你~10/10-15/10期间,韩式泡菜小笼包(6粒)有半价优惠,仲要全线6间分店都有得享用架!⭐️
@paradisegrpmy
#gpigkaitak