2023-01-18 693 浏览
今日约咗朋友食个饭 谂住揾间舒舒服服嘅餐厅吹吓水💓辣妈好似系元朗人气辣店 所以就一试!lunch hour 1点钟左右直入 唔洗等位👍🏻两个人坐卡位环境都几舒服 坐低waiter 比左QR CODE我地自助落单 等咗大概15分钟左右就有得食👍🏻🔹自选汤面$33+海南鸡$10麻辣汤小辣红薯粉🍜因为第一次食 一开始预期佢会系好似酸辣粉个种比较粗身既红薯粉 ,上枱原来系幼身个种 无咁无咬口 。汤底🥣偏油 无特别✖️海南鸡大概三件鸡件 都滑身既🐥整体冇特别 可吃可不吃🙊朋友仔都叫左麻辣手工面🌶但系食到一半途中碗面里面有一条挛嘅毛🤢叫左店员帮我地换过碗 等咗15分钟终于有换新嘅🥲正当以为有得食嘅时候原来整错咗一碗红薯粉 朋友再等咗10分钟 终于先再有得食🥹🔹花椰菜五花肉$68见到Menu上面有得拣少油少盐好健康🤣花椰菜煮得几好食 有事前轻轻炸过 变咗个才会比较干身同埋香口👍🏻整体上食物嘅味道冇惊喜,又咁啱食到一碗有毛嘅面 真系大打折扣🤢

🔹自选汤面$33+海南鸡$10
麻辣汤小辣红薯粉🍜