2023-08-12 39 浏览
北斗 (九龙城)九龙城福佬村道59号地下B号舖日本Omakase 贵,系人都知,平时嘅我哋又点会舍得去食,难得庆祝,今次拣咗一间喺九龙城嘅店舖,厨师发办嘅嘢食嚟讲,呢一间系我食过最高质嘅,每一款刺身到入口即溶,令我最惊喜嘅,系一去到坐低嘅前菜,海胆蟹膏豆腐,好新奇,好好味,蟹膏味好重,配上入口即溶嘅海胆,系绝配,其次佢哋嘅蚬汤,好大只蚬,从来冇见过,到出嚟每一杯好清甜。另外令我最印象深刻,嘅就系海胆紫菜,吹炸咗个紫菜上面配上左一层厚厚嘅海胆,放入口,我以为佢哋两个简直系绝配。银鳕鱼,带拖罗,黑陆鱼,鲣鱼,好多入口即溶嘅刺身。厨师喺个日本人,一路食一路同我哋解释每一款食材,服务好好,嚟咗香港10几年,广东话讲得好好。🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽好味程度:🌕🌕🌕🌗🌑抵食 : 🌕🌑🌑🌑🌑环境 : 🌕🌕🌕🌖🌑#香港食评#饮食推介#相机食先#食得是福#民以食为天#餐厅推介#饮食情报#食评#hkfood#foodie#food#foodreview#foodblogger#blogger#instagrams#restaurant
北斗 (九龙城)
九龙城福佬村道59号地下B号舖

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽