2022-06-28
同几位朋友系Amitie Kitchen食dinner,因为book左位所以唔驶等可以直入,不过食左成晚发现佢翻枱唔多,见佢性价比咁高好担心佢做唔住😂🙈所以黎写篇食评推荐一下!先上嘅有面包拼盘,无谂到有咁多选择😍牛角包热辣辣好松脆,另一个应该系竹炭面包,都好好味😋 美中不足系盒牛油啱啱系雪柜攞出黎,好难融😂个油封鸭髀啲肉煮到好软,不过个皮依然脆卜卜,正👍🏻👍🏻👍🏻 蒜味薯蓉都系一大亮点,个味唔会太抢,不过同个鸭髀一齐食味道丰富左好多!蟹羔超级超级足料!!!而且非常建议各位拣伴白酒忌廉汁,因为龙虾汁有可能会cover左蟹羔啲味,不过白酒忌廉汁就啱啱好👍🏻大啡菇系底呢个摆盘都几特别,而且分盘好容易🤣👍🏻个菇虽然睇落扁扁地,食黎先知好juicy!同龙虾汁意大利饭一齐食就更正😋 三种topping入面鲍鱼系最令我惊讶嘅,因为之前食过好多鲍鱼都系一系无味一系好干,不过呢只又淋又有味!佢个汁唔系普通个啲鲍鱼汁味,好好味😋😋最后甜品系香蕉朱古力金宝,经典配搭,上枱个时仲出紧烟🔥 啲金宝脆卜卜,朱古力同香蕉味超浓郁,完美配搭👍🏻👍🏻👍🏻饮品方面我地叫左宇治抹茶红豆冰同蜂蜜芦荟,都好好饮❤️ 红豆冰嘅
所以黎写篇食评推荐一下!
先上嘅有面包拼盘,无谂到有咁多选择😍
牛角包热辣辣好松脆,另一个应该系竹炭面包,都好好味😋
美中不足系盒牛油啱啱系雪柜攞出黎,好难融😂
大啡菇系底呢个摆盘都几特别,而且分盘好容易🤣👍🏻
饮品方面我地叫左宇治抹茶红豆冰同蜂蜜芦荟,都好好饮❤️ 红豆冰嘅抹茶味好足,另一杯都系一饮就有蜂蜜味,唔系比杯糖水就算👍🏻 不过希望餐厅下次可以比粗饮管,因为细饮管完全食唔到啲红豆同芦荟😂