2023-08-31 177 浏览
LUMA·LUMA THE QUEEN TEA SET MENU $628 for two我好耐之前已经食过呢间餐厅上手再上手嘅Café Parlour 𠮶时已经觉得佢气氛超正 坐系个outdoor balcony超级chill🥳今次就再黎食佢既下午茶 佢出边个balcony真系好正 不过因为我地个日都比较热 我哋影咗一阵相之后都坐翻入去🤣🤣而且佢星期日下昼仲有live既saxophone表演 我地超钟意 简直系升华左成个tea set🤩🤩·SAVORY佢呢度既甜点同咸点都系细细粒 超可爱 不过男仔如果无食lunch就可能未必够🫢😂😂我自己就觉得佢既咸点好食过甜点 佢个烟三文鱼系细细朵咁样 都几肥美🍣之后个小龙虾都几有惊喜 佢肉质都几结实 而且有少少麻辣咁 好惹味🦞之后个无花果鸭肝酱就正正常常 个无花果味几出🦆个哈密瓜parma ham都几咸香 不过个蜜瓜就唔算话超甜🍈最后个蟹肉锅巴几特别 佢上面嘅蟹肉一疏疏咁 好鲜 配埋个锅巴口感好好🦀️🤤·SWEETS甜品方面佢个macaron系有少少好似云尼拿 杏仁味咁样嘅 不过我自己都系觉得偏甜少少 反而佢下面块朱古力几好食🤣🤣之后个蜜瓜奶盖下面
LUMA
LUMA THE QUEEN TEA SET MENU

SWEETS
SWEETS

甜品方面佢个macaron系有少少好似云尼拿 杏仁味咁样嘅 不过我自己都系觉得偏甜少少 反而佢下面块朱古力几好食🤣🤣之后个蜜瓜奶盖下面系蜜瓜汁黎既 上面有少少奶盖咁 好似细个饮既蜜瓜奶 都几得意🍈个柠檬挞都唔错 入面有啲果酱 酸酸甜甜咁🍋之后个朱古力梨挞上面有啲香槟啫喱 食落都几重香槟味 几得意🥂个朱古力泡芙淋左 但系都浓朱古力味既🍫最后佢仲有个玫瑰茉莉sorbet好特别 佢系微微花香 甜甜地 好适合依家个天气🌸
l SCONES l FRENCH TOAST
SCONES

之后佢好搞笑 仲有啲港式嘅点心 𠮶皇帝蟹烧卖我自己觉得几好食 几弹牙🦀️个虾多士我自己就觉得因为佢比较细旧 所以食落有啲偏油🫢之后个芝麻卷唔算好滑 但系都重芝麻味既😎个西多士就同虾多士一样 都比较索油 所以食落油腻少少🦐最后个scones就正正常常啦 偏粉少少 但系个香橙果酱唔错🍊
#rbyeat
#rby西餐 #rbyteaset #rbycelebrations
#rby尖沙咀
📍尖沙咀广东道2A号富卫1881公馆主楼地舖