2018-01-09
男朋友搬家, 搬完已经凌晨, 附近只有这家未关, 男朋友说一直都很想去, 不过自己一个又食唔到咁多, 所以今天几个人就可以去试!因为有其他朋友, 食物冇影相叫o左个鸡煲加o的配菜同生蚝啤酒, 点菜的时候待应有讲他们的鸡煲同出面的鸡煲不同, 是干身的, 食到最后先会加水煮成火锅咁, 而且辣的程度比外面的辣, 所以要我们小心选择。男朋友食得劲辣, 朋友ok, 我不太食得, 所以只系叫了小辣。等o左10-15分钟左右, 个鸡煲终于上, 迎面而来的是扑鼻的香! 我个人不太食辣, 闻到系好重的辣, 不过又唔系攻鼻的辣, 闻落真系好香香料, 我唔太食辣都劲想试~ 不过一试就中招, 少辣都好辣呀! 成个面都系红色的油, 最后我只系食o左少少鸡同菜, 就不停要饮水, 不过好犯贱的, 真系好香, 虽然好辣, 但食完又想再食~食完都已经2点几, 仲有几枱食客, 佢o地都开到几夜下~
因为有其他朋友, 食物冇影相
食完都已经2点几, 仲有几枱食客, 佢o地都开到几夜下~